Kom binnen jouw regio overal bovenaan in Google met Local SEO

Met onze branchekennis laten we jouw sportschool, boutique club, sportclub en PT studio opvallen in de regio.

social marketing agency
Bekend o.a. van:
Online succes voor jouw club

Waarom FitAmbition?

Wanneer mensen op Google zoeken naar een sportschool zoeken ze met een lokale intentie. Mensen uit Arnhem zijn dus niet op zoek naar wat de beste sportschool is, maar eerder naar de beste sportschool in Arnhem.

Tegenwoordig is het zo dat zoekopdrachten vaak plaatsgebonden moeten zijn om relevant te zijn. Een local SEO consultant zorgt er dus niet alleen voor dat je sportschool te vinden is op basis van algemene zoekwoorden, maar zorgt er ook voor dat je sportschool lokaal beter gevonden wordt.

Met een lokale SEO strategie zorg je ervoor mensen aan te spreken en te interesseren op het juiste moment.

Wat zijn lokale SEO ranking factoren?

Er zijn veel verschillende ranking factoren die een rol spelen bij lokale SEO:

  • Google My Business listing

  • Naam, adres en mobiele nummer

  • Domein autoriteit

  • Kwaliteit van lokale zoekopdrachten

  • Click-through rate vanuit zoekopdrachten

  • Zoekwoorden

  • De gebruiksvriendelijkheid van een website

Door in te spelen op deze factoren, wordt jouw sportschool beter gevonden in jouw omgeving. Begin dus nu met het opzetten van een lokale SEO strategie. Heb je hulp nodig met opstellen en implementeren hiervan? Vraag dan FitAmbition voor hulp!

Lees ook meer over het inzetten van Google Ads.

Verder groeien

Wat zijn de voordelen van lokale SEO?

Wanneer je aan lokale SEO wilt gaan doen is het fijn om te weten wat het kan opleveren. Lokale SEO brengt namelijk veel voordelen met zich mee:

Allereerst is een lokale SEO strategie makkelijk te meten. Zo weet je dus altijd hoe je ervoor staat en hoe je campagne het doet. In platformen als Google Analytics kan je precies zien hoe je website ervoor staat. Daarnaast is het een goed middel om dingen uit te testen en kan je je lokale SEO strategie na een tijdje uitbreiden.

Ten tweede kan je met Google My Business hoog in de zoekresultaten komen. Wanneer je dit implementeert is de kans groter dat je betere resultaten krijgt en potentiële leden jouw sportschool als eerste zien.

Ten derde is het mogelijk om meer mensen naar je website te krijgen, omdat je beter zichtbaar in Google bent geworden. Mensen kunnen aan de hand van je Google My Business zien wat andere mensen van jouw sportschool vinden.

Ten vierde zorgt een goede lokale SEO strategie voor meer bezoekers op je fysieke locatie. Wanneer mensen zoeken op “sportschool bij mij in de buurt” en jij staat bovenaan, dan zijn mensen sneller geneigd naar jouw sportschool te gaan.

Ten vijfde kan lokale SEO ervoor zorgen om concurrenten voor te blijven. Door hoger in de zoekresultaten te staan dan je concurrent, krijg je meer bezoekers naar jouw website in plaats van die van de concurrent.

social marketing agency

Lokale SEO uitbesteden

Het implementeren en opstellen van een goede lokale SEO strategie kost veel tijd, maar wanneer dit goed wordt uitgevoerd krijg je er op termijn ook veel nieuwe leden voor terug.

Ben je nu benieuwd hoe dit voor jouw sportschool ingezet kan worden? Vraag dan een gratis scan aan of neem contact met ons op en wij helpen je verder!

Waarom kies je voor Fit Ambition?

Onze klanten vertellen je waarom!

Deze ondernemers gingen jou voor  —>

Onze successen

Hoe Train2Perfection wekelijks 5-10 aanvragen ontvangt.
Binnen 1 maand boven in Google op belangrijkste zoekwoord.
63% meer optins voor personal training

 

Start vandaag met actie ondernemen

Wil je graag weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Meer Leads, Meer Omzet

Prins Willem-Alexanderlaan 401

7371 SX Apeldoorn

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op met Jory!
+31 (0)55 76 207 23